Nem is hinnétek mekkora sikert arat, és milyen egyenes utat nyit a gyermekszívekhez egy házi lekvárral készülő linzer. Ez “a” linzer recept eddigi tapasztalatom szerint, egy fél órával azután, hogy lekvár került bele, már bűnösen puha és omlós. Nagyjából 10 perc összegyúrni, és ugyaneddig sül, szóval nincs mentség, muszáj vele megörvendeztetni a család apraját-nagyját. És ha még nem győztelek volna meg: nagyon jól nyújtható a tészta, szuper érzés szaggatni (mondhatni, felnőtt gyurma, ha már van színező is 🙂 ).
Hozzávalók:
- 30 dkg tönkölybúza fehérliszt
- 20 dkg hideg margarin
- 1 citrom reszelt héja
- 1 tk. sütőpor
- 1/2 mkk. őrült fahéj
- 1 tojás sárgája
- 10 dkg porcukor
A vajat, és a fahéjas-sütőporos lisztet morzsold össze, mehet utána bele az összes többi hozzávaló, gyors mozdulatokkal állítsd össze a puha, egynemű tésztát! Ha ezzel elkészültél, csomagold folpackba, és hagyd a hűtőben szusszanni fél órát! Addig lehet egy kávé szüneted 😉 .
Lisztezett deszkán nyújtsd ki maximum fél cm vastagra, és szaggasd kedved szerinti formákra! Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, alsó-felső sütésre, és sütőpapíros tepsire sorakoztasd fel a kis linzereket!
10 perc alatt készre sül, ne tévesszen meg, ha fehér marad, a szélei már picit aranysárgák ilyenkorra, és az alja is szép színt kap. A linzert nagyon könnyű túlsütni, úgyhogy légy bátor, és vedd ki fehéren ;)!
Ha kihűlt, töltsd be lekvárral, illeszd össze, és hagyd, hogy a lekvár elvégezze nemes munkáját.
Olyan nagyon finom, remélem Ti is szeretni fogjátok!
A receptet Aranytepsi blogjának Karácsonyi Linzerjéből kiindulva variálgattam tovább, ezúton is nagyon köszönöm!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: