Ezt a receptet egy kolléganőm által ismertem meg, amennyire én tudom, szájhagyomány útján öröklődik, úgyhogy ennél pontosabb forrással nem élhetek… Kicsit elvettem, beletettem az eredeti hozzávalókhoz képest, így született végül az alulírott receptúra. Jöjjön egy rövid marketing szöveg: Nekem gyakran túl édesek a browniek, ám a tömény, csokis-kakaós ízt imádom. Ez a muffin pedig az én jelenlegi brownie pótlóm, nagyon kakaós, gazdag tészta, mégis puha. Sokkal több szimpla teasütinél!
Két-három napig biztosan puha is marad, ha találtok neki megfelelő rejtekhelyet a rajongók elől, ugyanis lesznek 😉 !
Hozzávalók:
- 15 dkg búza finomliszt
- fél csomag sütőpor
- 5 dkg holland kakaópor
- 15 dkg cukor
- 15 dkg vaj
- 3 nagy evőkanál sárgabaracklekvár (ebben lehettek rugalmasak, tettem már bele meggyet, ribizlit is a barackkal vegyesen, meghálálja)
- 5 dkg apróra vágott étcsokoládé
- 5 dkg aprított aszalt sárgabarack
- 2 tojás
A száraz hozzávalókat egy kisebb tálban keverd homogénre! Ha maximalista napot tartasz, szitáld össze őket, de enélkül is teljes lesz a siker!
A tojásokat egészben verd habosra a cukorral egy nagy tálban, kanalazd hozzá a lekvárt, és a kissé megolvasztott vajat! Itt érdemes robotgépet használni.
Végül, 2-3 adagban keverd hozzá a lisztes egyveleget, és persze az aprított gyümölcsöket, illetve a csokit! Tömény, kicsit nehezen kanalazható tésztát kapsz majd, aggodalomra semmi ok, ennek így kell kinéznie.
A sütőt 170 fokra melegítsd elő, és 15-20 percig Te és a Te házad népe legyetek még türelemmel, annyi időre szüksége lesz :). Én személy szerint imádom a légkeverést, de alsó-felső sütéssel is remekül átsül.
Sejtem, hogy néhányan most eretneknek neveztek, de leírom akkor is: kihűlve sokkal finomabb!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: