Konyhakalandor

Aszalt szilvás-túrós lepény

lepény

 

Korábban már említettem a túróhoz fűződő szoros barátságomat, ennek eredményeképpen újabb eszméletlen finom túrós sütemény került kis konyhám kavalkádjába :). Nagyon gyorsan elkészül, váratlan vendégek érkezésekor is vállalható kihívás, kb. 10 perc a köténykötéstől a sütőbe tolásig. Az áfonyáshoz hasonlóan könnyű, és gyönyörű a tetején a sült tejföl! 

Az ötletet az Álom. Íz. Világ, Blogról kaptam, ezt a receptet formázgattam kedvemre. Ezúton is nagyon köszönöm a zseniális alapokat Krisztának!

A végeredmény igazán szerethető lett szerintem! Barátunkat idézve, aki boldogan csemegézett belőle: adja rendesen :)!!!!

Hozzávalók:

50 dkg túró

10 dkg puha vaj

1 evőkanál liszt

3 evőkanál búzadara

2 tojás

10 dkg porcukor

5 dkg fehér csokoládé lereszelve

10 dkg aszalt szilva

1 citrom héja

1/2 citrom leve

1 mkk. sütőpor

A tetejére:

3 evőkanál tejföl

1 tojás

2 dkg porcukor

1 mkk vanília aroma, vagy 2 mkk bourbon vaníliás cukor

1 mkk a citrom levéből

A túrót tedd egy mély tálba, villával törd pépesre, majd a szilván kívül minden hozzávalót boríts ebbe a tálba, és botmixerrel keverd egyneművé!

Egy kisebb tepsit vajazz-lisztezz ki, öntsd bele a hozzávalókat, és nyomkodd bele az aszalt szilvákat!

A tetejére a tojást villával verd fel, keverd össze a tejföllel, és cukorral, illetve a vaníliával!

A cukor mennyiségeket illetően kérlek nyalakodj, ez nem egy kifejezetten édes süti, módosíts, ha szükségét érzed!

180 fokos, előmelegített sütőben, légkeverésen, kb. 30 perc alatt készen van.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!