Ez egy dögös leves, nem tudok rá kifejezőbb szót. Imádom, olyan karakteres, nem lehet ímmel-ámmal szeretgetni az ízét, szeretni kell bolondulásig, vagy teljesen lemondani róla.
Én nyilván az első tábort gazdagítom, többször készítettem már, nem tudok betelni vele. Télen-nyáron megtalálni benne az igazit :). Gyerekeknek, érzékeny gyomrúaknak azonban ne ezt főzzük szülinapra meglepinek, mert igazán fűszeres.
Hozzávalók
- 1 fej vöröshagyma felkockázva
- 2 nagyobb gerezd fokhagyma
- 2 doboz konzerv kukorica
- 1 kávéskanál Worchester szósz
- 1 evőkanálnyi puha vaj
- 2 kávéskanál mustár
- 0,5 kávéskanál kurkuma
- 1 csapott kávéskanál curry
- ízlés szerint só
- 1 késhegynyi friss, reszelt gyömbér
- 1 késhegynyi őrölt chili
- 8 dl húsleves alaplé
- 1,5 dl száraz fehérbor
- 2 dl főzőtejtejszín
- 1 evőkanál liszt
Opcionálisan:
- Natúr tortilla chips
- Ínyenceknek egy kis bacon chips
Hozzávalókból nincs hiány, mint látjátok, azonban az elkészítés annál egyszerűbb.
A hagymákat apróra kockázva a vajon puhítsd üvegesre, elég hozzá a közepes láng, ez esetben a fokhagyma sem veszti el méltóságát ;).
Ha ezzel megvagy, mehet bele minden, de tényleg minden folyadék és fűszer, kivéve persze a lisztet és a tejszínt.
Most jön a legjobb hókuszpókuszi művelet: fűszerezünk, nyalakodunk, odahívjuk a gyanútlan családtagokat, és megkezdjük a konzíliumot, jó lesz-e így? Mivel sokféle és intenzív fűszer megy bele, adtam meg mennyiségeket, de persze semmi sem szentírás, mármint az igazin kívül ;), szóval inkább többször picikéket fűszerezz, és kóstolgass nagy lelkesen az első próbálkozásnál különösen.
20 perc főzés után, kíméletlenül botmixeld össze az egészet, és készítsd el a habarást.
Mégpedig: a liszthez picit tejszín, keverd csomómentesre, a többi tejszín, majd egy kis leves, hogy langyos legyen, végül mehet a lábosba. Néhány perc alatt forrald össze, csukd be a szemed, és irány Mexikó :)!!!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: