Ritkán lelkesedem a bögrés/kevert sütikért, nem vagyok a “minél egyszerűbb, annál jobb”- kifejezett híve.
Biztosan ettetek már Ti is olyan mindent bele kevert sütit, ami gyorsan készült ugyan, de jellegtelen édes íze volt. Eme szomorú tapasztalataim miatt gyanakvással álltam a recept felé, de mivel sürgetett az idő (még a meggyszezonban esett meg az eset 😉 ) , kénytelen kelletlen belevágtam, és nagyon pozitívan csalódtam. Igazi nagyi sütije érzést keltő, gazdag, mégis puha tészta került ki a sütőmből.
Úgyhogy, felbátorodva a meggyes sikersztorin átgondoltam, hogy lehetne szilvássá formálni a történetet, és voila!
Hozzávalók:
– 1 pohár natúr joghurt (150 g)
– 1 pohár cukor
– 2 pohár liszt
– 1/2 pohár étolaj
– 4 egész tojás
– 1 tk. őrölt fahéj
– 1 mk. őrölt szegfűszeg
– 1 tk. rumaroma
– 500 g magozott szilva
– 1/2 cs. sütőpor
A tojásokat a joghurttal, cukorral keverd habosra, majd adagold hozzá 2-3 részletben az előzőleg összekevert száraz hozzávalókat! Végül keverd a masszáhozaz olajat. Szinte kész is 🙂 .
Egy kisebb tepsit vajazz, és lisztezz ki, simítsd bele a masszát, majd nyomkodd bele az előzőleg lisztbe forgatott, felezett vagy ízlésed nyomán negyedelt szilva szemeket!
Előmelegített sütőben, légkeverésen, 180 fokon, 30 perc alatt süsd készre.
A sülési időt a gyümölcs nedvességtartalma befolyásolhatja, lehet, hogy a vége felé érdemes lesz felső sütést használnod.
Az alapreceptet a femina.hu oldalon leltem 🙂 .
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: