Be kell vallanom, ez egy maradék süti lett. Volt itthon egy kis étcsoki, egy kis maradék meggy, hát mi legyen? Ez lett 🙂 ! A kevésbé művészi inspiráció ellenére, ez egy igazán finom kis süti, marcipánnal is meg fogom próbálni! Ti se hagyjátok ki, mert amilyen gyors, olyan finom! Előjött a reform láz is, úgyhogy kicsit kevésbé kerekít hasat-feneket, mint hagyományos társai.
Hozzávalók:
– 10 dkg búza finomliszt
– 10 dkg fehér tönkölyliszt
– 10 dkg étcsokoládé apróra kockázva
– 1 csipet só
– 10 dkg meggy
– 1/2 tk. őrölt fahéj
– 1 késhegynyi őrölt szegfűszeg
– 7 dkg barna nádcukor
– 3 dkg xillit
– 2 dl zsíros tej (min. 2,8%)
– 0,5 dl olaj
– 1 tk. sütőpor
– 1 tojás
Ahogy a muffinoknál szokás: a száraz hozzávalókat egy tálban alaposan keverd össze. Egy másikban pedig az egész tojást, cukrot verd habosra, és adagold hozzá a folyadékokat. Majd 2-3 kisebb adagban, folyamatos kevergetés mellett add hozzá a lisztes keveréket is, a végén pedig a meggyet. Ha befőttet használsz, előzetesen csepegtesd le, és forgasd lisztbe, tuti a tuti, ne áztassa el a remekművedet!
Én a papírkapszlira szavazok, de vajazhatsz is :).
175 fok, légkeverés, 15-20 perc: boldogság! 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: