Túró rajongók, figyelem!!! Újabb túrós bűnözési lehetőségre hívom fel a figyelmet 🙂 . Annyira nem is bűnös élvezet, ugyanis liszt kb. nincs benne, és cukor is csak a befőtt mennyiségével megegyező. Nálunk szülinap van-idő nincs körülmények között került először asztalra, és még sokszor fog :). A meggy a Kedves, a túró pedig az én nagy kedvencem, szóval mindenki ünnepi hangulatba került.
Hozzávalók:
– 250 g félzsírós tehéntúró
– 2 tojás
– 1 csipet só
– 4 dkg olvasztott vaj
– 4 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
– 1 tk. bourbon vaníliás cukor
– 2 ek. xilit
– 1 ek. barna nádcukor
– 1 dl tej
A krémhez:
– 1 csomag vaníliás pudingpor
– 1/2 tk. őrölt fahéj
– 1 üveg meggybefőtt
– 2 ek. xilit
– 1 ek. barna nádcukor
A tésztához a túrót villával törd krémesebbre, add hozzá a tojásokat, édesítőket, és az olvasztott vajat. Ezután mehet hozzá a liszt, és végül a tej. A sót bármikor beleteheted 😉 .
Egy kis méretű tortaformát (20cm) vajazz-lisztezz ki, és simítsd bele a masszát, 180 fokon, 35-40 perc alatt süsd aranylóra, tűpróbával menj tutira :).
Ezalatt a meggyet szűrd le, majd a pudingot főzd sűrűre a befőtt levével, főzés közben folyamatosan keverve add hozzá a fahéjat, és a cukrokat! Mennyei illatú, zselés krémet kapsz a végén, még melegen keverd hozzá a meggyet is!
Mikor a tésztát sültnek ítéled, kend rá a krémet, és további 5-8 percre told be a sütőbe! Hidegen szerintem sokkal könnyebb szelni, és az íze is finomabb, de tényleg :).
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: