Olyan egyszerű, de nagyszerű kombó, amit sem elrontani, sem megunni nem lehet. Intenzív ízű, zamatos muffin, ami szerintem igen ritka. Illik az őszhöz, télhez, meleg radiátorhoz, kanapéhoz, teához, értitek biztosan ;).
A recept alapját a Holló és Társa Muffin kötet egyik remeke adta, innen alakítgattam tovább.
Hozzávalók 12 db-hoz:
1 narancs
1.75 dl 100%os narancslé
3 dkg negyedannyi ugyanannyi édesítő (ha ez nem szempont Neked, 12 dkg cukor)
10 dkg teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt
10 dkg zabpehelyliszt
csipet só
2 tk sütőpor
1 tk őrölt fahéj
1 késhegynyi őrölt gyömbér
1 késhegynyi őrölt szegfűszeg
5 dkg 75%-os étcsokoládé
1 tojás
10 dkg puha vaj
A narancsot héj nélkül aprítsd fel, majd a narancslével együtt pürésítsd!
Egy tálban a liszteket, sót, fűszereket, a sütőport, na és persze a csokit keverd el alaposan.
Egy másik tálban a tojást a cukorral/helyettesítővel, és a vajjal keverd habosra. Ha ez kész, mehet hozzá a narancspüré, majd 2-3 adagban a lisztes keverék.
Adagold muffin kapszlikba, és 180 fokra előmelegített sütőben, légkeverésen süsd készre 20-25 perc alatt.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: