Konyhakalandor

Pikáns édesburgonya püré

CH diétában a pürésített krumpli elsők között szerepel a never ever listán, mégis olyan jó a szombati ebéd során valami krémes, meleg köretet fogyasztani… Így született az ötlet, hogy kipróbálom édesburgonyából a “krumplipürét”. Hivatalosan is elfogadtuk gourmet változatnak :). Különleges, pikáns, krémes- sültek, kolbászok mellé illik igazán.

Hozzávalók 2 adaghoz:
20 dkg édesburgonya
0,5 dl tej
2 dkg vaj
só, bors a családi és személyes igények mentén
1 kis gerezd fokhagyma
2 tk. vörös curry paszta

A felkockázott édesburgonyát főzd puhára enyhén sós vízben. Ez igen hamar megvan :). Szűrd le, pürésítsd villával, még melegen keverd el benne a vajat, tejet, hogy joggal nevezhesd pürének. A tej/vaj mennyisége, akár bkk menetrend 😉 csupán tájékoztató jellegű, mindenki más állagot preferál. Én intenzíven sózom az édesburgonyát, hogy az édeskés jellege háttérízzé finomodjon. A végső fűszerezést a curryvel, és a zúzott fokhagymával, ejtsd meg még melegen.
A vörös curry – ne tekintsd szerénytelenségnek- szenzációsan passzol hozzá. Ha nem diétázol, akkor is érdemes kipróbálni, újdonságként is jól megállja a helyét.

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!