Konyhakalandor

Sörös sajtleves pirított tökmaggal, kolbász chipsszel, rozskenyér kockákkal

Ez a leves a tél csúcspontja, de tényleg! Nincs az a taknyos, vállalhatatlan idő, amiért ne kárpótolna, ahogyan összeér a cheddar, és a sör íze a zöldségekével, hmmmm…nem lehet szavakkal visszaadni az élményt, így nem is próbálom, inkább láss neki, gyorsan elkészül.
A receptbe a fantasztikus Street Kitchen blogon szerettem bele, alakítgattam rajta, végül ez az én verzióm.

Hozzávalók 4 adaghoz (de alapból dupláznám a helyedben):
1 ek. olaj vagy vaj
1 szál angolzeller
1 sárgarépa
1 vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
5 dkg póréhagyma
2 dl világos sör
2 dl tejszín
5 dl víz
1/2 mk. szerecsendió
1/2 mk. kurkuma
4-6 karika ecetes jalapeno
1 tk dijoni mustár
20 dkg cheddar sajt

frissen őrölt bors
5 dkg tökmag
5 dkg rozskenyér
3 dkg csípős vékonykolbász

A vajon vagy olajon pirítsd meg a hagymát, majd mikor üveges, add hozzá a fokhagymát, és a többi aprított zöldséget! Pirítsd nagy lángon néhány percig, sózd, borsozd, add hozzá a jalapenot, és öntsd fel vízzel és sörrel.

Már eddigre olyan illata lesz, hogy tudod, jól döntöttél. Kb. 20 perc alatt puhára fő minden, szép nyugiban, kis vagy közepes lángon.
Addig héjazd meg, és kockázd fel a kenyeret, majd a tökmaggal együtt zsiradék nélkül pirítsd meg. A kolbászt is kockázd, illetve szeleteld fel, és egy másik serpenyőben pirítsd chips állagúra.
Ezalatt tuti lesz a levesed, úgyhogy kapd elő a botmixert, és ess neki! Ha pürés állagú, akkor öntsd fel tejszínnel, add hozzá a reszelt sajtot, hagyd, hogy beleolvadjon, fűszerezd, és hagyd nagy lángon néhány perc alatt összefőni. Ha sűrűnek találod, adj még hozzá kevés vizet, és ismét főzd össze.

Közvetlenül tálalás előtt hintsd rá a tökmagot, kolbász chipset , és a kenyérkockákat. Tudom, hogy imádni fogod 🙂 .

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!