Az olaszos nekem, a pasis az én Hitvesemnek- gondoltam eleinte, naivan. De nem! Olyan illata, textúrája volt mindkét verziónak, hogy frissen sülve, halandó ember képtelen nem szuszogásig enni magát belőle.
Ezt veheted akár fenyegetésnek is :).
Gyorsan elkészül, látványos. Szuperül beválik változatosságként kerti partira, vagy egy jó fröccs mellé parti nélkül, csak Neked, estére. Sör mellé is remek válaszás-teszteltük 😉
Hozzávalók:
10 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
10 dkg fehér tönkölyliszt
10 dkg zabpehely liszt
10 dkg vaj
1 tk. só
1 dl víz
3 g szárított élesztő
A tésztát Vrábel Kriszta 160 gr-os CH receptkönyvében található piadina receptje ihlette- köszönöm ezúton is!
Az olaszos verzióhoz:
fekete erdei sonka
aszalt paradicsom
natúr krémsajt vagy mascarpone
rukkola
mozzarella
A pikáns verzióhoz:
mango chutney
csirkemell sonka
pirított bacon szeletek
ecetes jalapeno karikák
gouda sajt
A langyos vízben 1 mk. cukorral 10-15 perc alatt futtasd fel az élesztőt! Egy tálban keverd össze a liszteket, sót, lágy vajat, majd adagold ehhez a keverékhez a habos élesztődet, és gyúrd sima, fényes bucivá. Takard le melegen, hagyd kelni 30-45 percet. Lisztezett deszkán oszd hat egyenlő bucicskára, és nyújtsd kerekre (én tányért nyomtam a szélére, így lett szép szabályos).
Zsiradék nélkpül forró serpenyőben néhány perc alatt süsd készre mindkét oldalát (lesznek rajta apró hólyagok).
Ezután töltsd meg mindenféle jóval, hajtsd félbe, és mehet a kontaktgrillbe 3-5 percre, illat és szín alapján tudsz majd dönteni, mikor van kész :).
Az olaszos stílusúnál alapoztam natúr krémsajttal, erre ment egy szelet fekete erdei sonka, 1 vékony csíkokra szelt aszalt paradicsom, és néhány szelet mozzarella. A rukkolát sütés után tettem bele, frissen. Amíg folyik a sajt könnyen nyitható, csukható :).
A másiknál a bacon szeletek előre pirításán kívül minden egyértelmű azt hiszem- pakolod, grillezed :).
Mennyiségeket szándékosan nem írtam ide, egy adag tésztából 6 piadina lesz, hogy ki milyen arányban szeretné tölteni, illetve mennyire pakolja pukkadásig, nagyon egyéni.
Elhibázhatatlan.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: