Ez a bejegyzés egy kedves barátnőm kérésére született, aki igen nagyon kedveli a házi májkrémemet. Nemsokára kifli recept is kerül fel mellé, csak stílusosan ;)! Azért rakom fel enélkül is bátran, mert megmondom őszintén, én kritika nélkül kenem mindenre, és Nektek is javaslom, nyers zöldségre, wasa kenyérre, vastag sajtszeletre, yummy :).
Egyszerűen és gyorsan elkészíthető, gazdag ízű recept, kis szorgalom is elég hozzá, akár este is neki mer állni a fáradt metropolita, dolgozó nő, vagy férfi 🙂 .
Hozzávalók:
50 dkg csirkemáj
2 fej kisebb vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
15 dkg lágy vaj
3 ek mustár
1 ek világos sör (elhagyható)
1 mkk só
Majoranna, bors ízlés szerint
Az apó darabokra felvágott csirkemájat, és a felkockázott vöröshagymát minimális mennyiségű olívaolajon, és ha van kedved hozzá, akkor a sörrel vegyítve, süsd össze! Ha elkészültél, a vajjal, mustárral, fűszerekkel, szóval minden eddig kimaradt földi jóval turmixold össze egészen krémesre!
A nyers májat sütés előtt/alatt semmiképpen ne sózd, mert keménnyé teszi, csak a turmixolásnál utólag :).
Ennyi az egész, ízfokozó nélküli kence, kicsiknek és nagyoknak ;).
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: