Konyhakalandor

Házi májkrém

májkrém2

Ez a bejegyzés egy kedves barátnőm kérésére született, aki igen nagyon kedveli a házi májkrémemet. Nemsokára kifli recept is kerül fel mellé, csak stílusosan ;)! Azért rakom fel enélkül is bátran, mert megmondom őszintén, én kritika nélkül kenem mindenre, és Nektek is javaslom, nyers zöldségre, wasa kenyérre, vastag sajtszeletre, yummy :).

Egyszerűen és gyorsan elkészíthető, gazdag ízű recept, kis szorgalom is elég hozzá, akár este is neki mer állni a fáradt metropolita, dolgozó nő, vagy férfi 🙂 .

Hozzávalók:

50 dkg csirkemáj

2 fej kisebb vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

15 dkg lágy vaj

3 ek mustár

1 ek világos sör (elhagyható)

1 mkk só

Majoranna, bors ízlés szerint

 

Az apó darabokra felvágott csirkemájat,  és a felkockázott vöröshagymát minimális mennyiségű olívaolajon, és ha van kedved hozzá, akkor a sörrel vegyítve, süsd össze! Ha elkészültél, a vajjal, mustárral, fűszerekkel, szóval minden eddig kimaradt földi jóval turmixold össze egészen krémesre!

A nyers májat sütés előtt/alatt semmiképpen ne sózd, mert keménnyé teszi, csak a turmixolásnál utólag :). 

Ennyi az egész, ízfokozó nélküli kence, kicsiknek és nagyoknak ;).

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!