Igazi “finom, mégis egészséges” érzést keltő remekmű. Célként megfogalmazódott bennem, hogy ne csupán ilyen érzést keltsen, hanem ténylegesen ilyen is legyen :)! Jelentem: sikerült!
Rendkívül jól formázható, omlós finomság. Gyerekbendőbe is könnyen csempészhető vele némi zöldfűszer és fehérjedús tejtermék. A Nők lapja Desszert különkiadás III/1 számában bukkantam rá, annyiban tört rám a reformláz, hogy búzaliszt helyett fehér és teljes kiőrlésű tönkölyliszttel támadtam a kedves vendégek bélbolyhait. Nem volt ellenvetésük 🙂 .
Hozzávalók 10-14 darabhoz:
- 15 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 15 dkg fehér tönkölyliszt
- 2 tk só
- 15 dkg juhtúró
- 15 dkg puha vaj
- 1 csokor snidling
- 1 tojás felverve a kenéshez
Az összes hozzávalót gyúrd össze egy nagy tálban, semmi fakszni 🙂 , ha összeállt, néhány mozdulattal gyúrd hozzá a felaprított snidlinget is, majd fóliázd be, és egy fél órát pihentesd a hűtőben!
Ha tésztád megpihent, vágd 10-15 egyforma részre, attól függ, mekkora perecméret iránt vonzódsz, és sodord vékony rudakká őket! Formázd perec alakúra, és mehet is a sütőpapírral bélelt tepsire.
Kend meg felvert tojással, hogy a végére aranylóbb színt kapjon, majd mehet is az előmelegített sütőbe, légkeverés 180 fok a tuti befutó. 15-20 perc alatt tökéletes.
Írjátok meg, Nálatok milyen fogadtatásra lelt!
Mi imádtuk, ettük melegen, langyosan, kihűlni nem volt ideje igazából. Kis kedvesem szerint bűntett, ami a legmagasabb elérhető étel-dicséret a szótárában :).
Nálunk előétel volt, de sörkorcsolyának is szuper lenne szerintem :).
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: