Mindannyian elmondhatjuk jó magyar emberként, hogy végigettük a kókuszgolyók széles repertoárját: meggyeset és meggymenteset, tejes vagy vajas alapút, kicsit, nagyot ; egyik sem rossz igazából. A kókuszgolyó örök klasszikus, nem lehet vele mellélőni, 3-99 éves kor között szinte mindenki majszolja, ha adott a lehetőség…
A golyók golyója szerény véleményem szerint azonban mégiscsak ez a recept: a vaj, meggy, házi baracklekvár és holland kakaó királyi négyese :). Nagyon finom, de tényleg, egy bestia, eteti magát, ne hagyjátok ki!
Hozzávalók, 15-20 darabhoz:
– 250 g darált háztartási keksz
– 100 g puha vaj vagy margarin
– 100 g sárgabarack lekvár (+ 1 pici Neked 🙂 )
– 1 ek. meggylé
– 2 púpos ek. holland kakaópor
– 3. ek porcukor
– 15-20 szem meggy
– kókuszreszelék a forgatáshoz
Igazi baba-mama program, az utolsó két hozzávaló kivételével mehet minden egy nagy tálba, és gyúrás ezerrel: vissza a kölyökkorba, könyékig a masszában ;). Ha egynemű, és puha a massza, akkor pedig következhet a golyó nagyüzem, golyózás, meggy bele, forgatás, kóstolás ;)…tudjátok Ti is.
A receptet a Nők Lapja Desszert I, évfolyam/1. számban találtam.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: