Konyhakalandor

Sajtos-magos

Egyértelműen a legtöbbször készített sós snack itthon. Mikor bejáratott barátok jönnek, alapkérdések közt felmerül a “Sütsz sajtost?” :). Én pedig naná, hogy sütök ! Rendkívül gyors, puha, de mégis ropogós a sajt és a magok miatt, csak szeretni lehet. Az alapreceptet Aranytepsi blogján találtam, amit ezúton is hálásan köszönök, innen reformosítgattam tovább. Hozzávalók: 220 g… Tovább »

Aszalt paradicsomos ciabatta, avagy olasz konyha, én így szeretlek!

Sokan félnek a kelt tésztától, mert időigényes és kockázatos vállalkozásnak látják. Van némi igazságuk, de most őket is meg kell hogy nyugtassam, maximum kétszer öt perc munka van vele, az is 12 óra különbséggel. Roppanós kéregben, istenien puha-ragacsos belső rejlik. Elronthatatlan, és fogyasztóként abbahagyhatatlan, tényleg! Nálunk gyakran készül, mindenféle formában: aszalt paradicsommal, fekete olívával, ma… Tovább »

Szilvás-kevert

Ritkán lelkesedem a bögrés/kevert sütikért, nem vagyok a “minél egyszerűbb, annál jobb”- kifejezett híve. Biztosan ettetek már Ti is olyan mindent bele kevert sütit, ami gyorsan készült ugyan, de jellegtelen édes íze volt. Eme szomorú tapasztalataim miatt gyanakvással álltam a recept felé, de mivel sürgetett az idő (még a meggyszezonban esett meg az eset 😉… Tovább »

Juhtúrós-snidlinges perec

  Igazi “finom, mégis egészséges” érzést keltő remekmű. Célként megfogalmazódott bennem, hogy ne csupán ilyen érzést keltsen, hanem ténylegesen ilyen is legyen :)! Jelentem: sikerült! Rendkívül jól formázható, omlós finomság. Gyerekbendőbe is könnyen csempészhető vele némi zöldfűszer és fehérjedús tejtermék. A Nők lapja Desszert különkiadás III/1 számában bukkantam rá, annyiban tört rám a reformláz, hogy búzaliszt… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!