Konyhakalandor

Zöld pestos twister, avagy gasztrovariációk egy témára

A kelt tészták nagy rajongójaként elfogultság nélkül mondhatom, hogy elképesztően jó ez a tészta. Mindig, ha kelt tésztával dolgozunk, leírjuk az elmaradhatatlant, miszerint akkor jó, ha elválik a tál falától, ami így is van, de ez a tészta nem simán elválik, hanem kis gömböcként legurul róla, egy szem liszt nem maradt a tálban, nemhogy morzsa,… Tovább »

Fonott kalács, éljen a húsvét!

  Nagyon kedvelem Rupáner-Gallé Margó blogját, szerintem szuper a mindennapok rohanásában helytállni igyekvő konyha harcosok számára :)! Sokszor helyet kap majd itt nálam is. Az egyszerű, de nagyszerű tankönyvi példája :).  Az alábbi kalács receptet kipróbáltam úgy, ahogy ő javasolta, és tökéletes lett, úgyhogy változtatás nélkül közlöm itt, a link segítségével. https://rupanerkonyha.cafeblog.hu/2015/04/01/bogres-fonott-kalacs-dagasztas-nelkul/ Bátortalan kezdő kalácssütők is… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!