Korábban már említettem a túróhoz fűződő szoros barátságomat, ennek eredményeképpen újabb eszméletlen finom túrós sütemény került kis konyhám kavalkádjába :). Nagyon gyorsan elkészül, váratlan vendégek érkezésekor is vállalható kihívás, kb. 10 perc a köténykötéstől a sütőbe tolásig. Az áfonyáshoz hasonlóan könnyű, és gyönyörű a tetején a sült tejföl!
Az ötletet az Álom. Íz. Világ, Blogról kaptam, ezt a receptet formázgattam kedvemre. Ezúton is nagyon köszönöm a zseniális alapokat Krisztának!
A végeredmény igazán szerethető lett szerintem! Barátunkat idézve, aki boldogan csemegézett belőle: adja rendesen :)!!!!
Hozzávalók:
50 dkg túró
10 dkg puha vaj
1 evőkanál liszt
3 evőkanál búzadara
2 tojás
10 dkg porcukor
5 dkg fehér csokoládé lereszelve
10 dkg aszalt szilva
1 citrom héja
1/2 citrom leve
1 mkk. sütőpor
A tetejére:
3 evőkanál tejföl
1 tojás
2 dkg porcukor
1 mkk vanília aroma, vagy 2 mkk bourbon vaníliás cukor
1 mkk a citrom levéből
A túrót tedd egy mély tálba, villával törd pépesre, majd a szilván kívül minden hozzávalót boríts ebbe a tálba, és botmixerrel keverd egyneművé!
Egy kisebb tepsit vajazz-lisztezz ki, öntsd bele a hozzávalókat, és nyomkodd bele az aszalt szilvákat!
A tetejére a tojást villával verd fel, keverd össze a tejföllel, és cukorral, illetve a vaníliával!
A cukor mennyiségeket illetően kérlek nyalakodj, ez nem egy kifejezetten édes süti, módosíts, ha szükségét érzed!
180 fokos, előmelegített sütőben, légkeverésen, kb. 30 perc alatt készen van.