Aszalt szilvás-túrós lepény

Korábban már említettem a túróhoz fűződő szoros barátságomat, ennek eredményeképpen újabb eszméletlen finom túrós sütemény került kis konyhám kavalkádjába :). Nagyon gyorsan elkészül, váratlan vendégek érkezésekor is vállalható kihívás, kb. 10 perc a köténykötéstől a sütőbe tolásig. Az áfonyáshoz hasonlóan könnyű, és gyönyörű a tetején a sült tejföl! 

Az ötletet az Álom. Íz. Világ, Blogról kaptam, ezt a receptet formázgattam kedvemre. Ezúton is nagyon köszönöm a zseniális alapokat Krisztának!

A végeredmény igazán szerethető lett szerintem! Barátunkat idézve, aki boldogan csemegézett belőle: adja rendesen :)!!!!

Hozzávalók:

50 dkg túró

10 dkg puha vaj

1 evőkanál liszt

3 evőkanál búzadara

2 tojás

10 dkg porcukor

5 dkg fehér csokoládé lereszelve

10 dkg aszalt szilva

1 citrom héja

1/2 citrom leve

1 mkk. sütőpor

A tetejére:

3 evőkanál tejföl

1 tojás

2 dkg porcukor

1 mkk vanília aroma, vagy 2 mkk bourbon vaníliás cukor

1 mkk a citrom levéből

A túrót tedd egy mély tálba, villával törd pépesre, majd a szilván kívül minden hozzávalót boríts ebbe a tálba, és botmixerrel keverd egyneművé!

Egy kisebb tepsit vajazz-lisztezz ki, öntsd bele a hozzávalókat, és nyomkodd bele az aszalt szilvákat!

A tetejére a tojást villával verd fel, keverd össze a tejföllel, és cukorral, illetve a vaníliával!

A cukor mennyiségeket illetően kérlek nyalakodj, ez nem egy kifejezetten édes süti, módosíts, ha szükségét érzed!

180 fokos, előmelegített sütőben, légkeverésen, kb. 30 perc alatt készen van.

Tovább a blogra »