Kókuszgolyó, a megunhatatlan 1.0



Mindannyian elmondhatjuk jó magyar emberként, hogy végigettük a kókuszgolyók széles repertoárját: meggyeset és meggymenteset, tejes vagy vajas alapút, kicsit, nagyot ; egyik sem rossz igazából. A kókuszgolyó örök klasszikus, nem lehet vele mellélőni, 3-99 éves kor között szinte mindenki majszolja, ha adott a lehetőség…

A golyók golyója szerény véleményem szerint azonban mégiscsak ez a recept: a vaj, meggy, házi baracklekvár és holland kakaó királyi négyese :). Nagyon finom, de tényleg, egy bestia, eteti magát, ne hagyjátok ki!

Hozzávalók, 15-20 darabhoz:

– 250 g darált háztartási keksz

– 100 g puha vaj vagy margarin

– 100 g sárgabarack lekvár (+ 1 pici Neked 🙂 )

– 1 ek. meggylé

– 2 púpos ek. holland kakaópor

– 3. ek porcukor

– 15-20 szem meggy

– kókuszreszelék a forgatáshoz

Igazi baba-mama program, az utolsó két hozzávaló kivételével mehet minden egy nagy tálba, és gyúrás ezerrel: vissza a kölyökkorba, könyékig a masszában ;). Ha egynemű, és puha a massza, akkor pedig következhet a golyó nagyüzem, golyózás, meggy bele, forgatás, kóstolás ;)…tudjátok Ti is.

A receptet a Nők Lapja Desszert I, évfolyam/1. számban találtam.

Tovább a blogra »