Szilvás-kevert

Ritkán lelkesedem a bögrés/kevert sütikért, nem vagyok a “minél egyszerűbb, annál jobb”- kifejezett híve.

Biztosan ettetek már Ti is olyan mindent bele kevert sütit, ami gyorsan készült ugyan, de jellegtelen édes íze volt. Eme szomorú tapasztalataim miatt gyanakvással álltam a recept felé, de mivel sürgetett az idő (még a meggyszezonban esett meg az eset 😉 ) , kénytelen kelletlen belevágtam, és nagyon pozitívan csalódtam. Igazi nagyi sütije érzést keltő, gazdag, mégis puha tészta került ki a sütőmből.

Úgyhogy, felbátorodva a meggyes sikersztorin átgondoltam, hogy lehetne szilvássá formálni a történetet, és voila!

Hozzávalók:

– 1 pohár natúr joghurt (150 g)

– 1 pohár cukor

– 2 pohár liszt

– 1/2 pohár étolaj

– 4 egész tojás

– 1 tk. őrölt fahéj

– 1 mk. őrölt szegfűszeg

– 1 tk. rumaroma

– 500 g magozott szilva

– 1/2 cs. sütőpor

A tojásokat a joghurttal, cukorral keverd habosra, majd adagold hozzá 2-3 részletben az előzőleg összekevert száraz hozzávalókat! Végül keverd a masszáhozaz olajat. Szinte kész is 🙂 .

Egy kisebb tepsit vajazz, és lisztezz ki, simítsd bele a masszát, majd nyomkodd bele az előzőleg lisztbe forgatott, felezett vagy ízlésed nyomán negyedelt szilva szemeket!

Előmelegített sütőben, légkeverésen, 180 fokon, 30 perc alatt süsd készre.

A sülési időt a gyümölcs nedvességtartalma befolyásolhatja, lehet, hogy a vége felé érdemes lesz felső sütést használnod.

Az alapreceptet a femina.hu oldalon leltem 🙂 .

Címkék: , ,
Tovább a blogra »