Meggyes-csokis muffin

Be kell vallanom, ez egy maradék süti lett. Volt itthon egy kis étcsoki, egy kis maradék meggy, hát mi legyen? Ez lett 🙂 ! A kevésbé művészi inspiráció ellenére, ez egy igazán finom kis süti, marcipánnal is meg fogom próbálni! Ti se hagyjátok ki, mert amilyen gyors, olyan finom! Előjött a reform láz is, úgyhogy kicsit kevésbé kerekít hasat-feneket, mint hagyományos társai.

Hozzávalók:

– 10 dkg búza finomliszt

– 10 dkg fehér tönkölyliszt

– 10 dkg étcsokoládé apróra kockázva

– 1 csipet só

– 10 dkg meggy

– 1/2 tk. őrölt fahéj

– 1 késhegynyi őrölt szegfűszeg

– 7 dkg barna nádcukor

– 3 dkg xillit

– 2 dl zsíros tej (min. 2,8%)

– 0,5 dl olaj

– 1 tk. sütőpor

– 1 tojás

Ahogy a muffinoknál szokás: a száraz hozzávalókat egy tálban alaposan keverd össze. Egy másikban pedig az egész tojást, cukrot verd habosra, és adagold hozzá a folyadékokat. Majd 2-3 kisebb adagban, folyamatos kevergetés mellett add hozzá a lisztes keveréket is, a végén pedig a meggyet. Ha befőttet használsz, előzetesen csepegtesd le, és forgasd lisztbe, tuti a tuti, ne áztassa el a remekművedet!

Én a papírkapszlira szavazok, de vajazhatsz is :).

175 fok, légkeverés, 15-20 perc: boldogság! 🙂

Tovább a blogra »