Gombakrém leves camembert kockákkal

Gyors, egészséges, krémes :), ennél nem is kell több. Gazdag ízvligággal gőzölgi be a konyhát, a hideg beköszöntével nálunk rendszeresen étlapra kerül. A kép egy kedves fotós barátunk, Tapa Gergely érdeme, ezúton is köszönöm :).

A recept a Rupáner Konyha c. könyvemben lapul.

Hozzávalók 4 adaghoz:

1 fej vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

3-5 dl hús alaplé (ha világvége van, húsleves kocka, de ez maradjon a mi titkunk 🙂 )

500 g csiperke gomba

2 dl főzőtejszín

2 tk. kakukkfű

50 g camembert

só, bors

A vöröshagymát vágd fel apró kockákra, a fokhagymát pedig szeleteld mellé. A hagymákat kevés olajon pirítsd üvegesre, majd mehet hozzá az előzőleg felszeletelt gombahad, az alaplé, még egy pohár víz, és a fűszerek. Nagy lángon mehet a buli forrásig, majd kis lángon még 15-20 percet. A kész levest botmixerrel pürésítsd le, majd néhány perc alatt forrald össze a tejszínnel. A sűrűség ízlés kérdése, így egy kényelmesen kanalazható, hígabb levesre számíts.

Ha nem ez a Te világod, még a legelején, a folyadékok adagolása előtt szórj egy púpos ek. lisztet a hagyma-gomba kombóra, keverd el, és mehet minden tovább a fent leírt módon.

A már tálalt levesbe forrón szórd bele a sajt kockákat, enyhén beleolvad, krémes az egész, nem lehet nem szeretni.

Címkék: , , ,
Tovább a blogra »